Otsuka și Ewopharma se alătură luptei împotriva tuberculozei, în România, prin lansarea Deltyba®

0
Distribuie
 

Otsuka și Ewopharma AG se alătură luptei împotriva tuberculozei, în România, prin lansarea medicamentului orfan
dezvoltat de Otsuka - Deltyba® (delamanid) pentru tuberculoza  plurirezistentă la medicamente.

(SCHAFFHAUSEN, 20.01.2020) Tuberculoza (TBC) este principala cauză de deces provocat de o boală infecțioasă, la nivel global. Otsuka Pharmaceutical Co., Ltd a dezvoltat Deltyba (delamanid), pentru tratamentul adulților cu tuberculoză pulmonară plurirezistentă la medicamente (TBC-MDR). TBC-MDR este definită ca TBC rezistentă la cei mai puternici agenți de primă linie (rifampicină și izoniazidă) și este una dintre cele mai dificile forme de TBC de tratat, având o rată de succes al tratamentului la nivel global de numai aproximativ 56% (TBC-MDR/TBC-rezistentă la rifampicină).

Ewopharma A.G. și subsidiara companiei Otsuka, Otsuka Novel Products GmbH (ONPG), deținătoarea autorizației de punere pe piață în Uniunea Europeană a Deltyba, au semnat un acord comercial care permite companiei afiliate Ewopharma A.G. din România să comercializeze Deltyba pe teritoriul țării.

Dl. Cristian Stanciu, Country Manager Ewopharma A.G. România declară: „Suntem onorați că Otsuka a ales să colaboreze cu noi, în calitate de reprezentant local al companiei în România. În România, TBC-ul și, în mod special, TBC-MDR reprezintă o problemă majoră de sănătate publică. Ne angajăm să creștem accesul la noile opțiuni terapeutice disponibile pentru tratarea acestei boli mortale și astfel, să contribuim la eradicarea tuberculozei din România.”

Robert Dornheim, Managing Director al ONPG, adaugă: „Otsuka depune eforturi să crească accesul la Deltyba și să promoveze strategii antimicrobiene adecvate prin colaborarea cu organizații din domeniu, precum Ewopharma, care împărtășește misiunea și viziunea Otsuka cu privire la lupta împotriva TBC-MDR. Împreună, ne dorim să susținem și să promovăm utilizarea responsabilă a medicamentelor împotriva TBC și de asemenea, să colaborăm cu centre importante care au experiență în managementul tratamentului și îngrijirii pacienților cu TBC-MDR.”

Despre Deltyba®
Deltyba este un medicament utilizat în tratarea tuberculozei, care conține substanța activă delamanid. Tuberculoza este o infecție cauzată de bacteria Mycobacterium tuberculosis(M. tuberculosis). Deltyba este indicat pentru utilizare în cadrul unui regim terapeutic asociat adecvat pentru tuberculoza pulmonară plurirezistentă la medicamente (TBC-MDR) la pacienţi adulţi, atunci când un regim terapeutic eficace nu poate fi altfel constituit din motive de rezistenţă sau tolerabilitate. Deoarece numărul de pacienți cu tuberculoză în UE este mic, boala este considerată „rară” astfel încât, la 1 februarie 2008 Deltyba a fost desemnat „medicament orfan” (medicament utilizat în tratarea bolilor rare). Informații suplimentare disponibile pe EMA.

Despre Otsuka Novel Products GmbH
Otsuka Novel Products GmbH, cu sediul în Munchen, Germania se dedică găsirii de noi soluții inovatoare pentru combaterea impactului pandemic global al tuberculozei (TBC). În calitate de deținător al autorizației de punere pe piață în Uniunea Europeană a medicamentului Deltyba, ONPG colaborează cu alte companii din grupul Otsuka, cu parteneri, organizații non-guvernamentale și alte părți interesate pentru a extinde accesul global la Deltyba și pentru a lupta împotriva tuberculozei plurirezistente la medicamente.

ONPG face parte din Otsuka Pharmaceutical Company, Ltd., o subsidiară a Otsuka Holdings Co., Ltd., cu sediul în Tokyo, Japonia. Otsuka Pharmaceutical este o companie farmaceutică prezentă la nivel global și care se ghidează după următoarea filozofie: „Otsuka - people creating new products for better health worldwide.”(Otsuka - produse create de oameni pentru o sănătate mai bună, oriunde)

Otsuka cercetează, dezvoltă, produce și comercializează produse inovatoare, concentrându-se pe produse farmaceutice care vin în întâmpinarea unor nevoi medicale neacoperite și pe produse nutraceutice pentru menținerea sănătății.
Informații suplimentare disponibile pe www.otsuka.co.jp/en/pharmaceutical-business/.

Despre Ewopharma AG
Cu sediul central în Schaffhausen, Elveția, Ewopharma AG, este o companie de marketing din domeniul farmaceutic, desfășurându-și activitatea Europa Centrală de Est și Elveția. Cu o prezență în regiune de aproape 60 de ani, Ewopharma are o experiență dovedită pe aceste piețe și beneficiază de o poziție privilegiată în zonă. Domeniul de activitate al companiei acoperă arii precum accesul la piață și comercializarea de produse farmaceutice etice destinate sănătății pacienților.